Victor Hănescu, care a fost prezent la Kids Day Dr. Oetker Junior Trophy, spune că a văzut multă pasiune la această competiție și că este îmbucurător pentru tenisul românesc ce se întâmplă la acest turneu internațional.

„Mă bucur să fiu din nou printre copii. Dr. Oetker Junior Trophy un concurs care deja spune mult, cu o participare internațională numeroasă. Mă bucur să văd că există pasiune, că lumea vine către tenis. Academia Victor Hănescu este proiect de suflet, prin care vreau să aduc cât mai mulți copii la sport, într-un mediu bine organizat, în care se pot iniția în tenis sau pot face performanță. Proiectul merge bine, au început să vină mulți copii, mai ales după aceste rezultate minunate ale tenisului românesc. Se simte o emulație în rândul copiilor după rezultatele excelente ale Simonei Halep și ale celorlate fete. Este îmbucurător pentru tenisul românesc că avem sportivi români la acest calificați deja în faza finală a Dr. Oetker Junior Trophy. Și tenisul masculin începe să prindă puțină putere, să crească, lucru care ne bucură. Simona are șanse mari la Roland Garros, se gândește să câștige din nou, asta nu înseamnă că este ușor, deoarece este și presiune mare”, a spus fost număr 26 ATP.

Copii prezenți la acțiunea de la Centrul Național de Tenis au schimbat  mingi cu Alina Tecșor și Victor Hănescu, au primit surprize dulci de la Văcuța Paula și au participat la degustarea Paula Pudding.

„Mă bucur că am ajuns la a opta ediție de Kids Day Dr. Oetker Junior Trophy și că avem din ce în ce mai mulți copii. Este minunant că Victor Hănescu ne-a fost aproape și apreciem sprijinul lui. Mă bucur foarte mult când văd veselie pe fețele copiilor, pentru că până la urmă tenisul înseamnă bucurie. Și mai ales pentru cei mici este important să vină în număr cât mai mare la tenis, pentru că este un sport deosebit de frumos. Ne-am străduit ca de la an la an să fie un turneu cât mai puternic, iar acest lucru deja se vede, ajungând unul dintre cele mai puternice turnee din Europa. Ne bucurăm că în faza finală a acestei competiții sunt mulți români, ceea ce demonstrază că și din spate avem o generație bună. Și, de ce nu, să câștige unul dintre români turneul. Avem o echipă de aur la Fed Cup și sper ca într-o bună zi să stăm cu Salatiera pe masă”, a declarat antrenoarea de Fed Cup.

La cea de a opta ediție a Dr. Oetker Junior Trophy, competiție internațională din cadrul Tennis Europe, categoria 1, care are loc pînă la finalul acestei săptămâni, concurează 200 de sportivi din 22 de țări. Sponsorul oficial al turneului despre care puteți afla informații pe juniortrophy.ro  este Dr. Oetker Romania, iar promotorul competiției este SCG -Smart Corporation Group.