Turneul Dr. Oetker Junior Trophy 2015 a luat sfârşit. Cea de-a patra editie şi-a anunţat astăzi câştigatorii. Turneul organizat de Federația Română de Tenis împreună cu Dr. Oetker a avut loc în perioada 23–31 mai. La finalele de duminică a fost prezent şi fostul mare jucător Ilie Năstase.

Ilie Năstase a declarat că o parte dintre copiii care au participat la competiție pot juca în câțiva ani la Roland Garros. “Sunt jucători foarte buni pentru vârsta lor, noi jucam cu mingi uzate și numai pe sus, noroc că nu treceau avioane pe acolo. E altă perioadă, alt tenis. Copiii ăștia, cum spunea și domnul Cosac, poate că în câțiva ani vor juca la Roland Garros.”

Smaranda Corneanu a câștigat Dr. Oetker Junior Trophy, cel mai mare turneu pentru juniorii U14 (categoria 1), după ce a învins-o în finală, scor 6-2 7-5, pe Carmen Roxana Manu. Filip Cristian Jianu a fost învins, scor 6-4 7-5, de Adrian Andreev, în finala acestei competiții

Perechea Filip Jianu/Nini Dică a câștigat, sâmbătă, Dr. Oetker Junior Trophy, după ce s-a impus în fața echipei româno-bulgare formată din Mihai Marinescu și Adrian Andreev, scor 6-4 6-3. Perechea Roxana Manu/Raluca Floca-Oprea a fost învinsă în finală de principalele favorite Helena Pellicano/Marta Kostyuk, scor 7-6(4) 6-4.

„Văzând aceste meciuri, am ferma convingere că acești copii vor fi schimbul de mâine, vor fi viitorul tenisului românesc și vor reprezenta cu succes România. A fost o ediție foarte reușită în care am avut parte de meciuri foarte disputate, în care am văzut la lucru copii foarte talentați și am convingerea că vor fii performerii de mâine. Dacă aceasta competiţie s-a disputat în același timp cu turneul de la Roland Garros, am convingerea că în 5-6 ani acești copii vor fi prezenți pe tabloul principal de la Roland Garros”, a declarat președintele FR Tenis, George Cosac, prezent la ceremonia de premiere a Dr. Oetker Junior Trophy.

Dr. Oetker Junior Trophy este cea mai mare competiţie europeană de tenis pentru juniori până în 14 ani organizată în România. Aproximativ 128 de jucători de tenis din 25 de țări s-au întrecut la Centrul Naţional de Tenis atât în meciuri de simplu, cât și de dublu. Concursul este supervizat de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociația regională a Federației Internaţionale de Tenis.