Jaqueline Cristian (13 ani), Iulia Ivașcu (14) și Miriam Bulgaru(14) sunt cele trei junioare românce care s-au calificat în semifinalele de mâine de la Centrul Național de Tenis, unde se desfășoară de luni cel mai important turneu de tenis pentru juniorii sub 14 ani organizat vreodată în România.

Iulia Ivașcu a fost surpriza zilei de astăzi, ea eliminând-o pe favorita numărul 1 a turneului, sportiva slovacă Viktoria Kuzmova. Miriam Bulgaru a jucat alături de britanica Patricia Taylor cea mai disputată partidă a acestui turneu, învingând-o pe aceasta din urmă cu 6-7, 7-5, 6-1. La dublu, România are două echipe calificate în semifinalele de mâine: Andrada Surdeanu cu Iulia Ivașcu și Jaqueline Cristian cu Andreea Roșca.

Băieții care vor disputa mâine semifinalele la individual sunt trei britanici și un suedez. Este vorba despre Jay Clark, favoritul numărul 1 al turneului, Samuel Ferguson, Charles Broom și suedezul Mikael Yemer.

La dublu, echipele care joacă mâine semifinalele sunt: Igamberdyev T., (Rusia) și Ergi Kirkin (Turcia) cu Samuel Ferguson (Marea Britanie) și Robert Leck (Marea Britanie), G. Blancaveaux (Franța) și Ruud Carper (Norvegia) cu Jay Clarke (Marea Britanie) și Mikael Yemer (Suedia).

Vă așteptăm mâine și sâmbătă la Centrul Național de Tenis de dimineață de la ora 9.00 și până seara, la ora 18.00, pentru cele mai importante meciuri ale turneului.

Nu uitați de tombola Dr. Oetker Junior Trophy, la care pot participa toți cei din public. Premiile puse în joc vor fi vouchere de 300 de lei, valabile în toate magazinele Columbia.

Promovarea turneului este realizată de Smart Corporation Group, alături de partenerul oficial, Dr. Oetker România, turneul beneficiind de susținerea sponsorilor: Aqua Carpatica, Columbia, Dunlop, Head, Babolat, Wilson, Băneasa Shoping City, Bristot, Intersport,Ines Group, Isostar.

Jucători din 22 de țări sunt prezenți la Centrul Național de Tenis, printre aceștia numărându-se copii și juniori din Austria, Germania, Marea Britanie, Suedia, Turcia, Belarus, Grecia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Olanda, Norvegia, Rusia, Serbia, Israel, Bulgaria, Franța, Latvia, Moldova, Ucraina, Italia și România.