La Dr.Oetker Junior Trophy 2014 s-au stabilit câștigătorii celui mai mare turneu de tenis pentru juniori U14 din România chiar de 1 Iunie, Ziua internațională a copiilor. Federația Română de Tenis i-a premiat pe cei mai buni sportivi în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Centrul Național de Tenis.
Duminică, 1 Iunie, s-au jucat ultimele meciuri de simplu și dublu din cadrul Dr. Oetker Junior Trophy, în aceeași zi având loc și festivitățile de premiere.
Yshai Oliel este câștigătorul finalei la simplu masculin din cadrul turneului Dr.Oetker Junior Trophy. Iranianul a jucat împotriva lui Axel Creton, Franța. Oliel a avut un moment tensionat atunci când scorul era în favoarea adversarului său, francezul reușind să obțină un punctaj de 2-0. După o revenire puternică, Yshai Oliel a reușit să încheie partida victorios, obținând scorul de 6-3, 6-4.
Românca Selma Stefania Cadar a fost desemnată câștigătoare a turneului la feminin U14, cu scorul 6-3, 6-3, după ce a ieşit victorioasă din confruntarea cu sportiva Gergana Topalova, din Bulgaria.
Finaliștii la simplu au fost premiați de Florența Mihai – directoarea turneului Dr.Oetker Junior Trophy, Ciprian Săvulescu – Directorul General al Federației Române de Tenis și Oana Popescu – reprezentantul sponsorului ERSTE Asset Management.
La dublu fete a ieșit învingătoare perechea Selma Stefania Cadar și Ania Hertel. Acestea s-au confruntat cu româncele Gabriela Ana Maria Davidescu și Andreea Prisacariu, pe care le-au învins cu 1-6, 6-2, [10-5].
La finalele dublu masculin, câștigătorii au fost Yshai Oliel și românul Ștefan Paloși, după un meci împotriva finaliștilor Alvarez Varona și Aaron Schmid, pe care l-au câștigat cu 6-2, 6-3.
Micii campioni au primit în dar de la sponsorii competiției trofee, diplome și cărți despre cei mai mari jucători de tenis din lume – Roger Federer, Andy Murray, Brad Gilbert, Andre Aggasi și Rafael Nadal.
Acestă competiție a fost încă un pas important pentru jucătorii prezenți în turneu, care au început, deja, să se gândească la următoarele turnee la care vor participa. Cum, pentru a face performanță în tenis, e nevoie de o pregătire intensă și constantă, tinerii sportivi au în gând de pe acum competițiile under 18, fiind încurajați și de antrenorii lor.

LISTA FINALA A CASTIGATORILOR!

VEZI GALERIE FOTO!