Jucătorul român Mihai Coman, care ocupă locul 1 în clasamentul Tennis Europe la categoria 14 ani, a fost premiat în cadrul conferinței de presă din cadrul celei de a opta ediții a Dr. Oetker Junior Trophy.

„Dr. Oetker Junior Trophy este cea mai importantă competiție de juniori de până în 14 ani din această parte a Europei. De la ediție la ediție, competiția noastră a progresat, devenind extrem de importantă. Lucru arătat și de participare, care acum este cea mai numeroasă dintre toate edițiile. Interesul este enorm pentru această competiție, iar din cei 190 de participanți din 22 de țări, jumătate sunt din România. Foarte multe țări își arată interesul să participe aici, mai ales că e turneu de categoria 1. Cu siguranță nu am fi putut organiza aceste ediții dacă nu ar fi fost alături de noi principalul partener Dr. Oetker România, care de ani buni susține cele mai importante competiții ale tenisului românesc. Aceste turnee demonstrează întregii lumi că suntem în stare să organizăm competiții de nivel mondial și că suntem alături de viitorii campioni. Ne bucură faptul că principalii favoriți ai acestui turneu atât la fete, cât și la băieți, sunt din România”, a declarat președintele F.R. Tenis, George Cosac .

Multipli campioni naționali și deținători a numeroase competiții internaționale, Eva Maria Ionescu și David Carteputredă, au fost premiați cu Trofeul Tinerelor Talente.

„Este o o mare bucurie să vezi că acest turneu a ajuns la o participare de peste 190 de copii din 22 de țări. Turneul a crescut atât ca valoare, cât și ca participare. Povestea continuă și sperăm ca la anul să vină aici peste 200 de copii. Dar cea mai mare bucurie care mi s-a întâmplat astăzi a fost premierea Evei Ionescu, care este legitimată la Tenis Club Curtea de Argeș. Acesta este un exemplu de cum pot evolua copii în funcție de susținerea pe care o au. Este un lucru extraordinar să îi vezi pe acești copii evoluând de la an la an la categorii mai superioare și cu rezultate din ce în ce mai bune”, a declarat Ioan Cozma, Director General Dr. Oetker România .

Premierile de la Centrul Național de Tenis au fost făcute de către Directorul General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma, promotor al tinerelor talente și George Cosac, președintele F.R. Tenis.

De asemnea, directorul turneului Dr. Oetker Junior Trophy, Cătălina Cristea, a anunțat Trofeul Fair Play, in memoriam Florența Mihai.

La cea de a opta ediție a Dr. Oetker Junior Trophy, competiție internațională din cadrul Tennis Europe, categoria 1, care va avea loc în perioada 20-26 mai, vor concura peste 190 de sportivi din 22 de țări.

Sponsorul oficial al turneului despre care puteți afla informații pe juniortrophy.ro este Dr. Oetker Romania, iar promotorul competiției este SCG -Smart Corporation Group.