Luni, 27 mai 2013, la ora 12:00, a avut loc conferinţa de presă a turneului european de gradul 1 Dr. Oetker Junior Trophy, cea mai mare competiţie Europeană de tenis pentru Juniori până în 14 ani, organizată în România.

Este o competiţie de top, desfăşurata pe zgura, şi singura de acest gen din Europa de Est.

În cadrul conferinţei de presă susţinute astăzi, la ora 12:00 au fost invitaţi doamna Secretar de Stat al Ministerului Tineretului şi Sporturilor, Carmen Tocala, şi domnul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Integritate, Horia Georgescu, au fost prezenţi atât pentru a susţine acest eveniment de anvergura internaţională, cât şi pentru a premia doua embleme ale tenisului românesc. Doamna Florenţa Mihai, director de turneu Dr.Oetker Junior Trophy, a primit Cupa Specială din partea doamnei Tocala, datorită onorurilor primite din partea Tennis Europe pentru performanţele organizatorice de care a dat dovadă în ediţia anterioară Dr.Oetker Junior Trophy. Ulterior, Andreea Roşca a primit Trofeul Performantei 2012, înmânat personal de Horia Georgescu, pentru rezultatele remarcabile la nivel internaţional pe care le-a înregistrat în anul competiţional 2012. “ Premierea aceasta înseamnă foarte mult pentru mine, atât pe plan profesional, cât şi personal. Sper ca şi în viitor să obţin rezultate comparabile cu cele de până acum. Aş dori să vă spun că am avut norocul să fiu sclipirea care a atras atenţia, dar diamantul care a făcut posibilă această sclipire este mult mai mare şi se compune din părinţii mei, echipa de antrenori coordonată de domnul antrenor Enache Cornel, prietena şi colega mea de dublu, Ioana Gună, precum şi acele persoane care m-au ajutat să trec peste problemele financiare şi au făcut posibilă participarea mea în competiţiile internaţionale ca reprezentant al României. Aş dori să-i mulţumesc şi domnului Mircea Sandu, care prin centrul modern de medicină şi recuperare de la Mogoşoaia m-a ajutat să trec peste accidentarea suferită acum o lună, dându-mi şansa să particip pentru a doua oară la acest turneu.”, a spus Andreea Roşca

 

În cadrul conferinţei, doamna Carmen Tocala a mai spus:” Dacă nu aş fi jucat baschet de performanţă, mi-aş fi dorit să fiu jucătoare de tenis pentru caracterele pe care le dezvoltă, pentru valoarea umană şi pentru familia pe care o aveţi. Toţi colegii mei joacă tenis în timpul liber. FRT şi domnul preşedinte George Cosac, alături de MTS, dezvoltă programe pentru copii şi juniori. Am impus un deziderat major, pentru că juniorii reprezintă viitorul. Ne dorim să arătăm că imaginea României este una valoroasă. Prin ţările participante, reuşim să îndeplinim şi al doilea criteriu de finanţare, organizarea de competiţii internaţionale. Iată că dintr-un singur foc reuşim să adunăm mai multe valori ale sportului românesc.”

Domnul Horia Georgescu a menţionat faptul că “În mod normal nu particip la astfel de evenimente, dar locul acesta îmi trezeşte şi nostalgii, dar şi melancolii, pentru că am participat la multe competiţii aici în calitate de fost jucător de tenis. În vremurile mele de glorie, George Cosac mă antrena.”

Tot în cadrul conferinţei a fost prezent şi domnul Ioan Cozma, director general al Dr.Oetker România, care a subliniat faptul că “Mă bucur că putem ajuta şi noi. E o propagandă bună făcută tenisului de câmp. Sunt foarte bucuros că şi ediţia din acest an se bucură de o participare numeroasă.”

În cadrul conferinţei, preşedintele Federaţiei Romane de Tenis, domnul George Cosac şi-a exprimat opinia cu privire la turneu, menţionând următoarele: “Mulţumesc tuturor sponsorilor, în principal domnului Cozma. Ştim cu toţii contextul economic de astăzi al întregii planete şi iată, că în perioadă de criză, reuşim să organizăm competiţii şi sper ca la finalul acesteia să spunem că a fost una reuşită. Nu este uşor să aduni sponsori, dar iată că o echipă inimoasă a făcut posibil ca această competiţie să aibă loc. Este o competiţie ajunsă la a doua ediţie. Dr. Oetker Junior Trophy este echivalentă cu mult mai faimoasă Petit Ace din Franţa. Ne dorim ca sportivii noştri să fie între câştigători.”

La competiţie participa 128 de jucători din 17 ţări: Turcia, Republica Cehă, România, Slovacia, Ucraina, Moldova, Elveţia, Belarus, Franţa, Germania, Bulgaria, Canada, Austria, Danemarca, Israel, Olanda, Serbia.

Vă așteptăm la Centrul Național de Tenis în fiecare zi, inclusiv duminică, 2 iunie 2013, la vizionarea partidelor de simplu și dublu, de dimineață de la ora 9.00 și până seara, la ora 18.00.

Tot începând de astăzi, vor începe extragerile la tombola turneului, la care pot participa toți cei din public. Premiile puse în joc vor fi vouchere de 100 lei, valabile în toate magazinele Wilson Head şi Babolat.

Promovarea turneului este realizată de SCG – Smart Corporation Group, alături de partenerul oficial, Dr. Oetker România, turneul beneficiind de susținerea sponsorilor: Konica Minolta, Head, Babolat, Dunlop, InterSport, Erste Asset Management, Isostar, Leumi, Sanador, Wilson, Ines Group, Bristot şi Bograve Advertising. Parteneri media : Spectacular, PlastyProd, Vision Media Plus, HDFX şi FanSport.

Pentru mai multe informaţii puteţi vizita şi pagina de socializare www.facebook.com/TennisJuniorStars