www.tenisdecamp.ro anunță că astăzi au început partidele de tenis de simplu și dublu la Dr. Oetker Junior Trophy, la Centrul Național de Tenis din București.

Mai jos, linkul și conținutul știrii:

La Centrul Naţional de Tenis are loc turneul Dr. Oetker Junior Trophy

Timp de o săptămână, circa 150 de sportivi din 22 de ţări participă la cea mai mare competiţie juvenilă de tenis din România, singura pe zgură din sud-estul Europei.

Florenţa Mihai, directorul turneului, a precizat că acest turneu oferă şansa jucătorilor din ţara noastră să adune puncte în clasamentele internaţionale, fără a face deplasări lungi în străinătate, mulţi dintre ei având un viitor frumos în acest sport.

Ovidiu Şola, arbitrul turneului, a precizat că în afara tablourilor de simplu şi de dublu va avea loc o competiţie de consolare, fiind dificil pentru un copil să străbată o distanţă mare până la Bucureşti şi să părăsească turneul după primul tur Ioan Cosma, director general Dr. Oetker România, partenerul oficial al competiţiei, a precizat că susţine competiţiile de tenis pentru copii de cinci ani de zile.

La conferinţa de presă dedicată turneului, Florenţa Mihai a transmis salutări din partea preşedintei Federaţiei Române de Tenis (FRT), Ruxandra Dragomir, delegată oficial de forul internaţional (ITF) la meciul de Cupa Federaţiei dintre Ucraina şi SUA.

FRT a oferit un premiu jucătoarei Jacqueline Cristian, care a obţinut locul 1 la competiţia de nivel mondial ”Les Petit As”, care a avut loc în Franţa. Jacqueline a declarat că a fost un turneu greu, dar cu multă ambiţie a reuşit victoria finală, urmărind şi alte performanţe în anii viitori.

Un alt premiu a fost oferit lui Eugen Vătăşescu, în vârstă de 92 ani, pentru o activitate de peste 8 decenii dedicată tenisului: copil de mingi, jucător de tenis şi antrenor. ”Mai antrenez şi acum, la Rm. Vâlcea, unde sunt autorităţi locale care ne-au oferi gratis o sală unde se pregătesc copii şi generaţiile viitoare”, a precizat Vătăşescu.

”Tinerii români au obţinut locurile 1 şi 2 la numeroase competiţii importante, cum este Wimbledonul, iar Federaţia trebuie să analizeze cauzele pentru care aceste performanţe nu se mai repetă atunci când ei ajung seniori”, a afirmat reputatul tehnician.