Site-ul Gandul scrie despre cea mai mare competitie europeana de tenis pentru juniori desfasurata vreodata în Romania, Dr. Oetker Junior Trophy. Va asteptam saptamana viitoare, de luni pana sambata, la Centrul Național de Tenis, Complexul Lia Manoliu, unde 200 de junior din Europa concurează în meciuri de simplu si dublu.

http://www.gandul.info/sport-miscare/aproximativ-200-de-jucatori-la-singurul-turneu-pe-zgura-din-sud-estul-europei-pentru-juniori-9534822

Aproximativ 200 de jucători la singurul turneu pe zgură din sud-estul Europei pentru juniori

Federaţia Română de Tenis organizează în perioada 23-28 aprilie, la Bucureşti, cea mai mare competiţie europeană de tenis pentru juniori până în 14 ani desfăşurată vreodată în România, Dr. Oetker Junior Trophy, se arată într-un comunicat.

Aproximativ 200 de jucători din Europa se vor întrece în meciuri de simplu şi dublu la Centrul Naţional de Tenis, în apropierea Arenei Naţionale, din Complexul Lia Manoliu, într-o competiţie supervizată de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociaţie regională a federaţiei internaţionale de profil.

Turneul Dr. Oetker Junior Trophy are loc în România, după ce ţara noastră a primit titlul de European Junior Championships Nations Cup First, plasându-se pe primul loc în clasamentul European pe juniori la toate categoriile de vârstă: sub 14 ani, sub 16 ani şi sub 18 ani.

“Suntem mandri de faptul ca Dr. Oetker este partener oficial al Turneului de grad I U14 – Dr. Oetker, singurul pe zgura din S-E Europei, a declarat Ioan Cozma, director general Dr. Oetker Romania. Speram ca succesul acestui eveniment, o reteta la ale carei ingrediente Dr. Oetker a adaugat o implicare substantiala, sa vina in ajutorul tenisului de performanta din Romania. Dr. Oetker continua aceasta traditie de a sprijini copiii si tinerii care isi dedica timp si energie pentru acest sport. Am sprijinit competitii importante dedicate copiilor si juniorilor, iar exemple precum Trofeul “Victor Hanescu” sau „European Summer Cup 16” sunt evenimente la a caror reusita am contribuit din dorinta de a fi alaturi de cei care pot reprezenta campionii nostri de maine. Ne dorim ca tot maCe inbseamna R3?i multi agenti economici sa se alature eforturilor de a sprijini viitorul acestui sport. Avem mari sperante, acum, cand iata, Romania a fost desemnata pe primul loc la juniori, in Europa, performanta pe care speram sa o repete si in 2012 “, a mai spus domnul Ioan Cozma.

Pe parcursul Dr. Oetker Junior Trophy, cei trei juniori romani desemnati cei mai buni jucatori europeni – Ioana Loredana Rosca (Player of the Year 2011 nr. 1, la grupa sub 16 ani), Bogdan Borza (jucatorul European nr. 1 al anului, la grupa sub 14 ani) si Nicolae Frunza (Player of the Year 2011 nr. 3, sub 14 ani) vor fi prezenti pentru schimburi de mingi cu juniorii din public.

Evenimentul va beneficia de Live Streaming la nivel international, iar pe site-ul www.frt.ro, site-ul Turneului – www.juniortrophy.ro si pe pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regasi stiri si informatii actualizate pe toata durata desfasurarii competitiei.