Sorana Cîrstea (23 de ani), locul 40 în clasamentul WTA a asistat la meciurile din cea de-a doua zi a celei mai mari competiții de tenis pentru copii din România, Dr. Oetker Junior Trophy.

Aflată în pregătire la Centrul National de Tenis, Sorana Cîrstea și-a amintit de momentele trăite la vârsta copilăriei: “Țin minte că puneam atât de mult suflet încât plângeam în timpul meciurilor. Mă antrenam tot timpul și nu-mi era foarte greu pentru că eram talentată de mică”, a declarat jucătoarea.

Întrebată ce sfat ar putea să îi dea Jaquelinei Cristian, cea care a câștigat cel mai prestigios turneu pentru juniori de 14 ani din lume, Les Petites As, Sorana a spus: “Nu sunt eu în măsură să dau sfaturi, dar m-am bucurat enorm când am văzut că a câștigat. Nu oricine câștigă un astfel de turneu așa că e clar că Jaqueline este pe drumul cel bun”.

Sorana Cîrstea, una dintre cele șapte românce aflate în top 100 WTA, a mai spus că ne găsim într-un moment foarte bun al tenisului românesc și că o clasare excelentă a unei românce nu face decât să dea încredere și celorlalte sportive. “Junioarele de acum să știe că orice poziție, oricât de sus ar fi, e accesibilă”, a mai declarat Sorana în interviul transmis LIVE, marți dimineața, pe site-ul Turneului Dr. Oetker Junior Trophy.