Federaţia Română de Tenis organizează la Bucureşti Dr. Oetker Junior Trophy, cea mai mare competiţie europeană de tenis pentru juniori până în 14 ani organizată în România. Turneul va avea loc în perioada 26 mai – 1 Iunie, dar toți pasionații de tenis sunt așteptați încă de pe 25 mai la festivitatea de deschidere, începând cu ora 18.00.
Aproximativ 128 de jucatori de tenis, 64 de fete și 64 de băieți din Europa se vor întrece în meciuri de simplu și dublu. Acestora li se vor alătura 20 de antrenori oficiali, fiind anunțate în total 26 de țări participante.
Competiția va avea loc la Centrul National de Tenis, în apropierea Stadionului National Arena, din Complexul Lia Manoliu. Aceast turneu este supervizat de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociație regională a Federației Internationale de Tenis.
Duminică, 25 mai, începând cu ora 18.00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, unde sunt asteptați la Centrul National de Tenis susținători și pasionați ai sportului alb. Vor veni la turneu vedete surpriză care vor acorda autografe și vor vorbi publicului despre pasiunea lor pentru sport și, în special, pentru tenis.

Luni, în data de 26 mai, se va organiza o conferință de presă la care sunt invitați toți jurnaliștii care vor să fie alături de noi în cadrul celei mai mari competiţii europene de tenis pentru junior U14 din Romania. Dupa meciurile din tururi, sâmbătă și duminică (31 mai, 1 iunie) vor avea loc semifinalele simplu, finalele dublu și finalele simplu.

De asemenea, miercuri (28 mai) micii sportivi vor avea parte de o petrecere de bun venit, joia fiind dedicată mascotei Paula Pudding, sponsorul oficial și organizatorul evenimentului – Dr. Oetker – oferind pahare de Paula Pudding și Pizza cu ocazia acestui eveniment. “A devenit o tradiție ca la sfârșitul primăverii în România să se desfasoare unul dintre cele mai importante turnee de tenis din Europa: Dr Oetker Junior Trophy. Cu aceasta ocazie, doresc să urez bun venit în România tuturor sportivilor, antrenorilor și conducatorilor de delegații. Avem o generație de copii talentați, plini de ambitie, dornici să depășească perforformanțele Simonei Halep sau Soranei Cîrstea și sunt convins că o vor face. Urez succes tuturor și sunt alături de sportivii români!”, a declarat George Cosac, Președintele Federației Române de Tenis. Ioan Cozma, președintele Dr. Oetker România, sponsorul oficial al turneului, are, de asemenea, un mesaj pentru fanii sportului alb: “De 10 ani susținem performanța în tenis a juniorilor prin implicarea noastră ca sponsor și co-organizator în turnee de tenis de anvergură. Și în 2014, ne îndreptăm sprijinul spre Dr.Oetker Junior Trophy, o adevarată rampă de lansare a viitorilor campioni. Cu fiecare ediție, turneul câștigă în prestigiu, devenind o piatră de temelie în drumul micilor tenismeni către profesionism.”. Pe site-urile www.frt.ro și site-ul Turneului – www.juniortrophy.ro, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regăsi știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției. Așteptăm cu drag iubitorii tenisului să ni se alăture începând cu 25 mai, pentru cea mai mare competiție de tenis pentru juniori până în 14 ani din Romania. Organizatorul Dr. Oetker Junior Trophy este Federația Română de Tenis. Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker România. Sponsorii editiei 2014 sunt: Țiriac Auto, Erste Asset Management, Ministerul Tineretului și Sportului, Mercedes-Benz și, nu în ultimul rând, Kirschbaum. SCG-Smart Corporation Group este promotorul evenimentului.