Luni, 23 aprilie, la ora 11, a avut loc conferința de presă ce a anunțat deschiderea oficială a turneului european de gradul 1 Dr. Oetker Junior Trophy, cea mai importantă competiție de juniori sub 14 ani organizată vreodată în România și prima de acest gen din Estul Europei.

Jucători din 22 de țări sunt prezenți la Centrul Național de Tenis, printre aceștia numărându-se copii și juniori din Austria, Germania, Marea Britanie, Suedia, Turcia, Belarus, Grecia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Olanda, Norvegia, Rusia, Serbia, Israel, Bulgaria, Franța, Latvia, Moldova, Ucraina, Italia și România.

În cadrul conferinței de presă au luat cuvântul doamna Florența Mihai, director al turneului și reprezentant al Federației Române de Tenis, domnul Ioan Cozma, director general Dr. Oetker România, partener oficial al evenimentului, domnul Ovidiu Șola, arbitru principal al turneului.

Domnul Ioan Cozma, director general Dr. Oetker România, a subliniat faptul că această competiție reprezintă un început de drum pentru juniorii români. „Rezultatele scontate le vom vedea în aproximativ 5 ani”, a mai spus Ioan Cozma, adăugând faptul că “tenisul pentru juniori are nevoie de susținere în România, acesta este și motivul pentru care Dr. Oetker România se implică în sprijinirea unor astfel de competiții. Dr. Oetker are deja o tradiție în spijinirea turneelor de tenis, implicându-se în Trofeul „Victor Hănescu” aflat deja la a șasea ediție și în organizarea “European Summer Cup 16”. “Este o bucurie să-i vezi pe micii jucători cum evoluează în timp, printre cei care astăzi participă la turneele pentru juniori vom putea regăsi viitorii campioni ”, a mai spus domnul Cozma.

Ovidiu Șola, arbitru principal al turneului a subliniat faptul că aducerea acestei competiții în România este un succes al Federației Române de Tenis, având în vedere că este prima competiție de o asemenea amploare în Europa de Est.

La final, doamna Florența Mihai a premiat-o pe Jaqueline Cristian (13 ani), cea care a câștigat la începutul acestei an, în Franța, “Les Petites As”, cea mai importantă competiție de tenis pentru juniori sub 14 ani din lume. Un moment special a fost cel în care, la rândul ei, Jaqueline Cristian a înmânat un premiu pentru întreaga carieră lui Eugen Vătășescu (92 de ani), unul dintre cei mai longevivi antrenori de tenis din România, care s-a dedicat acestui sport 80 de ani.

Vă așteptăm la Centrul Național de Tenis în fiecare zi, de astăzi, luni, și până sâmbătă, 28 aprilie, la vizionarea partidelor de simplu și dublu, de dimineață de la ora 9.00 și până seara, la ora 18.00.

Începând de mâine, 24 aprilie, vor începe extragerile la tombola turneului, la care pot participa toți cei din public. Premiile puse în joc vor fi vouchere de 300 de lei, valabile în toate magazinele Columbia.

Promovarea turneului este realizată de Smart Corporation Group, alături de partenerul oficial, Dr. Oetker România, turneul beneficiind de susținerea sponsorilor: Aqua Carpatica, Columbia, Dunlop, Head, Babolat, Wilson, Băneasa Shoping City, Bristot, Intersport,Ines Group, Isostar.