Jaqueline Cristian câştigătoarea celui mai important turneu mondial pentru juniorii sub 14 ani, Les Petites As, şi Eugen Vătășescu (92 de ani), unul dintre cei mai longevivi antrenori de tenis din România, au fost premiaţi de Federaţia Română de Tenis, în cadrul unei ceremonii organizate astăzi, 23 aprilie.

Evenimentul a avut loc cu ocazia conferinţei de presă ce a anunțat deschiderea oficială a turneului european de gradul I Dr. Oetker Junior Trophy, cea mai importantă competiție de juniori sub 14 ani organizată vreodată în România și prima de acest gen din Estul Europei.

Jaqueline Cristian a câștigat la începutul acestei an, în Franța, “Les Petites As”, cea mai importantă competiție de tenis pentru juniori sub 14 ani din lume. “Au fost meciuri foarte grele în Franța, și, deși jocul meu nu a fost unul excelent la început, pe parcurs, pe măsură ce câștigam din meciuri, mi-am dat seama că am șanse să câștig concursul”, a povestit Jaqueline despre celebra competiție pe care a câștigat-o, acolo unde, cu ani în urmă, s-au remarcat pentru prima dată tenismeni ca Rafael Nadal, Anna Kournikova sau Roger Federer.

Jaqueline se antrenează în 3 reprize pe parcursul unei zile, iar cel care i-a descoperit talentul este Cornel Enache, antrenor al Jaquelinei până la acest moment.

Junioarea a avut onoarea de a-i înmâna, la rândul ei, premiul pentru întreaga activitate lui Eugen Vătășescu, 92 de ani, unul dintre cei mai longevivi antrenori de tenis din România, care și-a dedicat 80 de ani de viață tenisului. Domnul Vătășescu și-a amintit cu bucurie momentul în care a intrat pentru prima oară pe terenul de tenis: “Eram copil și în fața casei mele din Craiova era un teren de tenis, unde oficialitățile orașului jucau în fiecare zi. Se întâmpla în 1932. Ani de zile am fost strângător de mingi acolo, apoi cineva mi-a făcut și mie o rachetă de lemn, cu care am început să joc”. Domnul Vătășescu a participat în concursuri de tenis, apoi începând cu vârsta de 24 de ani a devenit antrenor de tenis și continuă să antreneze copii, timp de şapte luni pe an.

Vă așteptăm la Dr. Oetker Junior Trophy, la Centrul Național de Tenis, în fiecare zi, de astăzi, luni, și până sâmbătă, 28 aprilie, la vizionarea partidelor de simplu și dublu, de dimineață de la ora 9.00 și până seara, la ora 18.00.

Începând de mâine, 24 aprilie, vor începe extragerile la tombola turneului, la care pot participa toți cei din public. Premiile puse în joc vor fi vouchere de 300 de lei, valabile în toate magazinele Columbia.

Promovarea turneului este realizată de Smart Corporation Group, alături de partenerul oficial, Dr. Oetker România, turneul beneficiind de susținerea sponsorilor: Aqua Carpatica, Columbia, Dunlop, Head, Babolat, Wilson, Băneasa Shoping City, Bristot, Intersport,Ines Group, Isostar.