Managerul General al Dr. Oetker România, Ioan Cozma, și-a propus ca Dr. Oetker Junior Trophy să ajungă de talia turneului Petit As.  “Acum 5 ani împreună cu marea doamnă a tenisului Florența Mihai și cu echipa de la FRT am înființat acest turneu. De ce să n-o spunem,  am vrea să-l facem de talia turneului Petit As de la Paris. Începem ușor ușor să ajungem acolo, având la această ediție avem participare foarte numeroasă de 150 de jucători din 26 de țări. Mă bucur că firma Dr. Oetker este prezentă în toate aceste țări (cu excepția Bahamasului) de unde provin acești sportivi“, a declarat Ioan Cozma.

În același timp, președintele FR Tenis, George Cosac, consider că turneul Dr. Oetker Junior Trophy  este “micul Roland Garros“. “A devenit o tradiție ca în perioada Rolland Garros-ului să avem și noi micul Rolland Garros al copiilor de până în 14 ani, anume Dr. Oetker Junior Trophy. Acest turneu nu fi putut avea loc fără suportul Dr. Oetker și îi mulțumesc managerului general al acestei companii, domnul Ioan Cozma. De aici vom avea viitorii campioni, pe viitorul Djokovic sau pe viitoarea Simona Halep“, spune Cosac.

Cătălina Cristea, director turneu Dr. Oetker Junior Trophy spune că se va institui un premiu fair play în memoria Florenței Mihai:  “Este o mare bucurie să mă aflu la cea de-a cincea ediție a Dr. Oetker Junior Trophy. Dar am și o durere în suflet din cauza faptului că directorul de turneu al primelor 4 ediții, un om extraordinar și o stea a tenisului mondial, Florența Mihai, nu mai este printre noi. În acest an, FR Tenis și Dr. Oetker vor oferi un premiu de fair play în memoria Florenței Mihai. Am crescut cu acest turneu și am ajuns ca la a cincea ediție să avem participare din 26 de țări, nu doar din Europa, vin jucători din Noua Zeelandă, SUA sau Bahamas. Acest turneu nu ar fi fost posibil fără sprijinul MTS și în mod special al companiei Dr. Oetker. Îi mulțumesc domnului Ioan Cozma (manager general Dr. Oetker), care este un mare susținător al tenisului românesc“.

Dr. Oetker Junior Trophy, competiție internațională din cadrul Tennis Europe, categoria 1, se va disputa în perioada 23-29 mai, la Centrul Național de Tenis din București.

Gabriel Ispas (secretar de stat Ministerul Educației): “Mă bucur că în România au loc astfel de evenimente, nu numai la nivel de seniori, ci și în care sunt implicați elevi. Mă bucur că tenisul românesc are nu numai prezent, cât și viitor“

Victor Hănescu, prezent la conferința de lansare a celei de-a cincea ediții a Dr. Oetker Junior Trophy, a premiat componentele echipei de fete U12, care a ocupat ocul III la Winter Cup 2016 și a oferit autografe la standul pizza Guseppe – Dr Oetker. “Mă bucur să fiu alături de copii. Este un moment frumos pentru tenisul românesc, Dr. Oetker Junior Trophy este un turneu internațional important unde vom vedea cei mai buni copii. Avem nevoie de cât mai multe turnee de acest gen, tenisul românesc fiind pe un trend ascendent. În următoarea perioadă mă voi dedica unor programe de dezvoltare a tenisului în România“.

Concursul este supervizat de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociația regională a Federației Internaţionale de Tenis. Pe site-urile www.frt.ro şi site-ul Turneului – www.juniortrophy.ro, cât și în social media – pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regăsi știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

Organizatorul Dr. Oetker Junior Trophy este Federația Română de Tenis. Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker România. SCG Smart Corporation Group este promotorul evenimentului.