În perioada 23-28 aprilie, Federația Română de Tenis organizează la București cea mai mare competiție europeană de tenis pentru juniori până în 14 ani organizată vreodată în România, Dr. Oetker Junior Trophy, singura pe zgură din Sud-Estul Europei.

Aproximativ 200 de jucători de tenis din Europa se vor întrece în meciuri de simplu și dublu la Centrul Național de Tenis, în apropierea Stadionului Național Arena, din Complexul Lia Manoliu, într-o competiție supervizată de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociație regională a Federației Internaționale de Tenis. Promovarea turneului este realizată de Smart Corporation Group.

Turneul Dr. Oetker Junior Trophy are loc în România după ce țara noastră a primit titlul de European Junior Championships Nations Cup First, plasându-se pe primul loc în clasamentul European pe juniori la toate categoriile de vârstă: sub 14 ani, sub 16 ani și sub 18 ani.

De luni, 23 aprilie și până sâmbătă, 28 aprilie, sunt așteptați la Centrul Național de Tenis susținători și pasionați ai sportului alb. Organizatorii anunță în cadrul evenimentului o tombolă unde se câștigă zilnic premii, lecții de tenis asistate de un instructor, organizate în paralel cu desfășurarea meciurilor. Și-au anuntat prezența vedete precum Roxana Ciuhulescu, Monica Iagăr și Ellie White, care vor acorda autografe și vor vorbi publicului despre locul sportului în viața lor.

“Rezultatele extraordinare obținute de juniori, anul trecut, faptul că România s-a plasat pe primul loc în Europa la toate categoriile de vârstă pentru juniori, arată că suntem pe drumul cel bun. România a primit de la Tennis Europe titlul de “European Junior Championship Nation’s Cup First”, Ioana Loredana Roșca a fost desemnată drept Player of the Year 2011, la categoria Fete sub 16 ani, Bogdan Borza drept Player of the Year la băieți sub 14 ani iar Nicolae Frunză a primit același titlu, dar de pe a treia poziție. Premiile acordate recent de Tennis Europe în cadrul Adunării Generale de la Lyon, dar și oferirea posibilității de a obține licența Turneului de grad I U14 – Dr. Oetker Junior Trophy, singurul pe zgură din S-E Europei, sunt pentru Federația Română de Tenis motive de bucurie și de responsabilizare. Este o confirmare a importanței sprijinului acordat de FRT. Rezultatele de anul trecut au încununat munca acestora, a antrenorilor personali, a cluburilor si a Antrenorilor Federali alături de Comisia de Competitii. Le doresc mult succes concurenților înscriși la Dr. Oetker Junior Trophy”, a spus doamna Ruxandra Dragomir, președintele Federației Române de Tenis.

“Suntem mândri de faptul că Dr. Oetker este partener oficial al Turneului de grad I U14 – Dr. Oetker, singurul pe zgura din sud estul Europei”, a declarat Ioan Cozma, director general Dr. Oetker România. „Sperăm ca succesul acestui eveniment, o rețetă la ale cărei ingrediente Dr. Oetker a adăugat o implicare substanțială, să vină în ajutorul tenisului de performanță din România. Dr. Oetker continuă această tradiție de a sprijini copiii și tinerii care își dedică timp și energie pentru acest sport. Am sprijinit competiții importante dedicate copiilor și juniorilor, iar exemple precum Trofeul “Victor Hănescu” sau „European Summer Cup 16” sunt evenimente la a căror reușită am contribuit din dorința de a fi alături de cei care pot reprezenta campionii noștri de mâine. Ne dorim ca tot mai mulți agenți economici să se alăture eforturilor de a sprijini viitorul acestui sport. Avem mari speranțe, acum, când iată, România a fost desemnată pe primul loc la juniori, în Europa, performanță pe care sperăm să o repete și în 2012 “, a mai spus domnul Ioan Cozma.

Pe parcursul Dr. Oetker Junior Trophy, cei trei juniori români desemnați cei mai buni jucători europeni – Ioana Loredana Roșca (Player of the Year 2011 nr. 1, la grupa sub 16 ani), Bogdan Borza (jucătorul European nr. 1 al anului, la grupa sub 14 ani) și Nicolae Frunză (Player of the Year 2011 nr. 3, sub 14 ani) vor fi prezenți pentru schimburi de mingi cu juniorii din public.

Evenimentul va beneficia de Live Streaming la nivel internațional, iar pe site-ul www.frt.ro, site-ul Turneului – www.juniortrophy.ro și pe pagina de Facebook Tennis Junior Stars se vor regăsi știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.